203 uriktige svar?

Jeg oppdaget via lenkelisten til høyre her en sak borte hos «Frie pinsevenner» og dere «Kristenbloggen» kalt 203 spørsmål og svar med Bibelsk utgangspunkt. En kjapp gjennomlesing av noen av svarene som blir gitt viser at de misforstår eller feilinformerer ganske systematisk. Og sånt kan man ikke la bli stående uimotsagt.

Derfor vil jeg bruke en del plass på å korrigere de frie vennene. Jeg har ikke lest alle svarene (ennå), så det kan være at ikke alle de 203 svarene vil bli gjennomgått. Vi får se hvor det bære hen.

1. Motbeviser ikke Big Bang teorien Bibelens skapelse?

Første del av svaret som blir gitt:

Hvordan kan noe eksplodere fra intet? I tillegg strider Big Bang teorien mot termodynamikkens første og andre lov, hvor energi ikke kan oppstå fra intet og entropien blir bare verre.

Du kan jo prøve dette eksperimentet: Tøm garasjen din for alt verktøy og utstyr. Vær sikker på at garasjen er helt tom. Så kan du vente et par år og se om det tomme rommet utvikles til en Mercedes. Hvis det ikke fungerer, så kan du prøve å vente 30 år. Hvis ikke det heller fungerer, så kan du vente 100 år. Eller hva med 100.000 år? Nei foresten, det er best å vente 200 millioner år.

Så nei, Big Bang teorien motbeviser ikke skapelsen. Snarere tvert imot. Den beviser at det står en skaper bak mesterverket.

Allerede første setning avslører en vanlig misforståelse. The Big Bang kom ikke fra intet, men fra en singularitet. Jeg er ingen fysiker, så jeg må nok forenkle litt. En singularitet er et punkt med en masse (tror jeg?) av tilnærmet uendelig tetthet og med en tilnærmet uendelig høy temperatur. I utstrekning er en singularitet også uendelig liten, såvidt jeg forstår. The Big Bang oppstod altså ikke fra intet, men fra en tilstand med ekstremt høy energi.

Det relativt flåsete eksempelet de frie vennene bringer til torgs viser at de ikke har forstått fysikken bak The Big Bang, og heller ikke gjort særlig mye for å prøve å forstå. Det er fristende å vende argumentet tilbake: Rydd garasjen din. Sett deg tilbake, og vent på at gud oppstår fra intet.

2. Hvorfor er eksisterer det ingen menneskefossiler etter den store flommen?

Her er det vanskelig å gi noe svar. For hva er egentlig spørsmålet? Vi vet at mesteparten av livet på jorden ble utryddet for cirka 65 millioner år siden. Før dette tidspunktet eksisterte ikke mennesker. Vi og dagens dyr har utviklet seg etter asteroioden som slo ned i Yucatanhalvøya utryddet alle større dyr (og dinosaurer).

Fossiler er forstenede avtrykk/rester av dyr, og vi finner dem i nettopp stein og steinliknende materialer. De frie vennene viser til «Creation research», men det er litt usikkert hva de egentlig prøver å svare på. For meg ser det ut til at de har hentet spørsmål og svar fra noen andre, uten egentlig å forstå noen av delene?

Advertisements

3 thoughts on “203 uriktige svar?

  1. Tilbaketråkk: Vitenskap er vanskelig | Herr Ateist

  2. Tilbaketråkk: Tre nye spørsmål og svar | Herr Ateist

  3. Tilbaketråkk: Dogmatisk logikk? | Herr Ateist

Legg inn kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s