«Er ateismen troverdig?»

I serien om 203 spørsmål og svar, så står spørsmål 8 for tur:

Jeg velger å gjengi de første setningene av svaret de gir her:

Når man diskuterer med ateister, så hører man aldri noen beviser for at ateismen er troverdig. Det blir aldri presentert noen bevis for at Gud ikke eksisterer.

De konstaterer: “Det finnes ingen Gud.”

Jeg vil gi pinsevennene og andre fundamentalister et godt og velment råd: Skal du diskutere, så sett deg inn i argumenter og standpunkter. For i dette tilfellet går det galt allerede i de første tre setningene, og alt som følger etter er meningsløst babbel.

Fakta er nemlig følgende:

  1. Ateister konstaterer ikke at gud ikke finnes. De (fleste?) er som meg, som mener at når det ikke er hverken begrunnet, velfundert, sannsynliggjort eller bevist at det finnes en gud, så må enhver rasjonell person innta standpunktet at det ikke finnes en gud. Men de skal samtidig være seg bevisst at hvis bevis eller sannsynliggjøring av en guds eksistens blir presentert, så må også standpunktet endre seg. Dette har jeg skrevet mer inngående om her.
  2. Hvis du fremsetter en påstand om at en gud eksisterer, så påhviler bevisbyrden deg, og ikke den som måtte være uenig. I motsatt fall ville vi måtte dyrke en form for retorikk hvor den som roper «Jeg sa det først!» automatisk ville hatt rett. Sånn gjør de i barnehagen. Les mer her.

Som sagt: Resten av svaret de frie vennene lirer av seg blir fullstendig meningsløst, siden premissene deres er feil. Jeg kunne derfor stoppet her. Men så står det nesten helt nederst i teksten deres, at «I det minste har vi kristne beviser for at Gud eksisterer.» Dette beviset er ingen steder å finne. Og James Randi har fremdeles ikke måttet betale ut en million dollar.

Hvorfor de frie vennene velger å påstå noe som ikke har noen som helst vitenskapelig støtte er vanskelig å forstå. Om de lyver, lider av vrangforestillinger eller bare er svært uvitende vet de bare selv. Eller?

20130206-214844.jpg

Advertisements

Legg inn kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s