Om Ray Comfort, sjarlatan

Ray Comfort er en amerikansk… tja, hva skal jeg kalle ham? Religiøs fanatiker? Kristen leder? Sjarlatan? Velg selv. For mange er en han ufrivillig kjent som «Banana Man», etter dette elegante skuddet i egen fot:

Nå har Comfort lansert en video kalt «Evolution vs God». Du får ingen premie for å gjette riktig på spørsmålet om hva den dreier seg om, eller hva Comforts standpunkt er. Imidlertid viser Comfort seg ikke bare som en en ignorant, som i tilfellet med bananen, men også som en sjarlatan: Han har intervjuet en rekke forskere med håp om å få bekreftet sitt ekstremistiske syn. Men når svarene deres ikke ble de han ønsket seg, la han en voiceover med endret spørsmålsstilling, slik at forskernes svar i filmen faktisk er svar på andre spørsmål enn de filmen viser.

Dette har han gjort før:

En av forskerne Comfort intervjuet er PZ Myers, som slår hardt ned på Comforts tendensiøse redigeringspraksis. (PZ Myers beskriver ikke her ovennevnte voice over-redigering, men utelatelse av vesentlige argumenter.)

Hvis du orker å se 38 minutter med ekstremistisk og uetisk fremstilling av et antikvert standpunkt, kan du se «Evolution vs God» her.

Advertisements

Legg inn kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s