Om å behandle ateister på en verdig måte

Vi ateister opplever ofte å bli konfrontert med en del ulike uriktige påstander om hva vi mener og synes og tror. Den vanligste påstanden jeg møter er at ateisme er en tro, på linje med det å tilbe en religion, som om de er to ulike verdier på en og samme skala. Dette er feil. Ateisme er strengt tatt en unødvendig kategori, fordi den beskriver fravær av en tro. Det er som et kjennetegn på fravær av et kjennetegn. Likevel er det ingen grunn til «panikk». Ateister i Norge har det enkelt, sammenlignet med ateister i (spesielt) USA.

Nedenfor ser du to ulike filmer om hvordan amerikanske ateister opplever andres beskrivelser av dem selv. De to filmene ligner hverandre i svært stor grad, men den første oppfatter jeg i stor grad som en personlig beretning fra Neil Carter, som forteller om opplevelser som ateist i Mississippi. Det har åpenbart ikke vært enkelt, og er det fremdeles ikke.

Den andre filmen spinner rundt samme tema, men den tar med en del flere påstander. Hermant Mehta er «flinkere» til å lage filmer i YouTube-formatet. Hvilken film som er best? Smak og behag. Begge understreker likevel at norske ateister har det langt enklere enn de har det i «Gods own country».

Advertisements

One thought on “Om å behandle ateister på en verdig måte

  1. Tilbaketråkk: Om å bekrefte fordommer | Herr Ateist

Legg inn kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s