Om homofili og harme

Uganda forbyr homofili, og Norge reagerer ved å stoppe bistanden. Det er absolutt prisverdig. Som det heter i en pressemelding fra UD:

– Loven bryter med grunnleggende menneskerettigheter og med Ugandas grunnlov. Den vil forverre situasjonen for en allerede utsatt gruppe og kriminalisere enkeltpersoner og organisasjoner som arbeider for seksuelle minoriteters rettigheter, sier utenriksminister Børge Brende (H), i en pressemelding.

Samtidig, i et annet sted av verden, skjer det samme, uten at utenriksministeren ser ut til å reagere. I Arizona skal butikkeiere få lov til å nekte å betjene homofile kunder, dersom et lovforslag går gjennom hos den erkekonservative republikanske guvernøren Jan Brewer. Den republikanske senatoren Steve Yarborough påstår at dette ikke handler om å diskriminere, men om å unngå diskriminering:

This is not about allowing discrimination it’s about preventing discrimination against people who are clearly living out their faith.

Reinspikka vås. Absolutt idioti. Og vemmende menneskefiendlighet. Det å unngå diskriminering innebærer ikke å påføre andre konsekvensene av sin private og personlige overtro. Ingen nekter butikkeiere i Arizona å være kristne.

We see a growing hostility toward religion

hevder Josh Kredit. Men det å nekte å betjene kunder på basis av deres legning er ikke fiendtlighet? Kredit, som er juridisk rådgiver for dem som står bak forslaget, forstår åpenbart ikke noe så enkelt som at det er den type handlinger han nå promoterer som fører til slik fiendtlighet.

Kommer UD til å reagere mot dette også, Børge Brende? Jeg håper. Men jeg tviler.

Advertisements

Legg inn kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s