Om Herr Ateist

Denne bloggen skal hovedsakelig befatte seg med ateisme, men jeg vil også skrive noen religionskritiske poster knyttet til kristendommen.

Ateister er de nye sexy

Ateister er de nye sexy

Jeg velger å være anonym her, rett og slett fordi jeg er usikker på hva slags reaksjoner jeg vil møte. Hvis det ikke blir hatske kommentarer og respons, så vil jeg stå frem med fullt navn.

Jeg ber om forståelse for dette.

Jeg vil forsøke å holde alle sakene her relativt korte. Målet er at du skal kunne lese ferdig en sak på bare et minutt eller to. Så vil jeg heller dele opp temaer i flere saker.

Ateismen tatt på kornet

Ateismen tatt på kornet?

For teknikerne: 2XPS62928PX5

5 thoughts on “Om Herr Ateist

 1. Hei. Jeg liker siden din og hadde satt stor pris på om du tok kontakt. Jeg har ett prosjekt jeg tror du vil være interessert i. Du finner min email registrert på innlegget. Ser frem til en ateistisk prat 🙂

  Mvh
  Chris

 2. Hei!

  Jeg ble ivrig da jeg fant en norsk blogg om ateisme, men det er med tungt hjerte at jeg leser bakgrunnen for ønsket ditt om å være anonym. Hatske kommentarer er i grunn ikke særlig hyggelig, men at du ønsker å holde deg anonym pga. det sier noe om en viss frykt du innehar ved å stå frem som ateist. Altså en frykt om å fortelle verden at du ikke tror på «fine» eventyr og i alle fall ikke tolker de som realitet for så å leve livet basert på dette eventyret. Det burde hedres og ikke hates og så lenge du vet det selv så er ikke en hatsk kommentar et problem.

  Implisitt sier du dermed at det å være ateist er noe man ikke skal stå frem med og at man heller skal føre en slags form for skap ateisme.

  Mvh.
  Anders

 3. Hei Anders

  Takk for kommentar!

  Jeg har ingen problemer med å «stå frem» som ateist. I min vennekrets er det et helt legitimt standpunkt, og de fleste vennene mine er ateister eller agnostikere selv.

  Det er sosiale mediers egenart som gjør at jeg ikke vil bruke fullt navn her. Jeg har en del erfaring fra ulike sosiale medier, og det som dessverre ofte skjer er at når/hvis man inntar et tydelig standpunkt, så kommer trollene frem og bedriver mye rart. Jeg har mottatt trusler mot barna mine etc, bare fordi jeg har argumentert mot ekstreme standpunkter. Brent barn, osv.

  I tillegg så tror jeg ikke egentlig at det er så viktig hvem jeg er. Det er argumenter og informasjon som fremlegges her som er det vesentlige.

 4. Tilbaketråkk: Om folkeskikk, læring og debatt | Herr Ateist

Legg inn kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s